More than a cinema
971 205 453 Location
Tickets
Purchase your
Tickets
LA VOZ DE CINECIUTAT: 20.000 ESPECIES DE ABEJAS
LA VOZ DE CINECIUTAT: 20.000 ESPECIES DE ABEJAS
27 April 2023

"A la meva classe també hi ha una nina amb penis" li diu l'amiga nova del poble a na Lucía, de vuit anys. A vegades, el món dels infants és més senzill que els dels adults o, com a mínim, pateixen menys prejudicis. Lucía és una nina trans a qui tothom insisteix a cridar-la pel nom d'Aitor. La seva mare, Ane, decideix passar unes setmanes al poble amb la família perquè ella, com la seva filla, també està en plena transformació. Allà es retrobaran amb les dones d'una família extensa a on, com en un eixam d'abelles, tothom té una funció diferent, però malgrat tot, actua com un organisme viu, com una família.

La pel·lícula d'Estibaliz Urresola segueix els passos d'Alcarràs o Cinco Lobitos i repensa la família amb les seves virtuts i contradiccions i amb una mirada intimista i fresca. A "20.000 especies de abejas" veim a tres generacions de dones que han d'intentar entendre's malgrat el pes d'aquelles recances que tot i no explicar-se hi són molt presents, com a totes les famílies. Ane, la mare de Lucía, constantment se sent jutjada perquè tothom sembla tenir una opinió en com ha d'educar els seus fills i Lucía no entén per què la gent no sap mirar-la com una nina. Les interpretacions espontànies i naturals de Patricia López (Ane) i Sofía Otero (Lucía) són magistrals i són en gran part el que sustenta la pel·lícula. Especialment, la interpretació de Sofía Otero sorprèn per la joventut de l'actriu, de vuit anys, qui, per cert, és la segona actriu més jove que aconsegueix guanyar l'os de plata a la Berlinale, un premi ben merescut.

"20.000 especies de abejas" és una pel·lícula d'una gran sensibilitat que ens mostra un món plural i que ens ajuda a entendre qüestions com la transsexualitat infantil, els conflictes lligats a la maternitat i les relacions familiars. Destaca també una realització intimista que mostra més que parla i que deixa espai a l'espectador per acostar-se a les protagonistes sense prejudicis. En definitiva, seguirem a Estibaliz Urresola en les seves pròximes pel·lícules i, sobretot, no perdrem de vista a la jove Sofía Otero, una actriu que promet molt.


Francesca Mas

20.000.jpg
Share